Natascha Rouette MediaINN

Ondernemen tijdens de coronacrisis: MediaINN

Het zijn zware tijden voor ondernemers. De coronacrisis gooit veel overhoop. We vroegen genomineerde voor de Robijn award Natascha Rouette van MediaINN, hoe zij op koers blijven.

“Wees je bewust van je eigen creativiteit en flexibiliteit. En kijk eens (terug) naar deze crisis, wat heb je geleerd en wat waren goede dingen? Hou dat vast.”

#1 Hoe dealen jullie als ondernemer met deze crisis?

“Ons team is flexibel en denkt in oplossingen. De focus ligt nu nog sterker op online media. Door meer aandacht aan visuele media te besteden, blijft het doel hetzelfde maar het middel wordt anders. Voor ons is die stap niet heel groot.”

“Sommige dingen zijn wel veranderd. Normaal gesproken geven we trainingen, bijvoorbeeld voor het MUMC. Dat gaat nu natuurlijk niet door. We organiseerden ook kick-off koffiebijeenkomsten en andere events bij ons op locatie in Sittard, die doen we nu online.”

#2 Heb je begrip voor de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid?

“Ja! Er zit een bepaalde machteloosheid aan deze crisis en we weten niet zoveel. Voor elke maatregel is wat te zeggen. Wie zijn wij om hier moeilijk over te doen?”

“Om andere ondernemers te helpen, hebben we een digitaal spreekuur in het leven geroepen. Wij sparren en helpen ze met het stimuleren van hun creativiteit. Wat kun je in deze tijd doen, wat kun je uit deze crisis halen en hoe creëer je juist nu nieuwe business, waar je ook blijvend iets mee kunt doen?”

#3 Waar kom je nu wel of niet meer aan toe?

“Wij zijn heel klantgericht. Soms iets té. Waardoor wij niet altijd aan interne projecten toekwamen. Nu hebben we meer ruimte om te werken aan onze eigen ideeën. We wilden al heel lang een internationaal platform oprichten, dat is nu gelukt. En we kunnen nu ook meer focussen op onze missie: hoe kunnen wij dingen bedenken waarmee je de wereld meer in beweging krijgt? Onze slogan is niet voor niets: Visual energy moves the world.”

#4 Heb je tips voor andere ondernemers?

“Wees je bewust van je eigen creativiteit en flexibiliteit. En kijk eens (terug) naar deze crisis, wat heb je geleerd en wat waren de goede dingen? Hou die vast.”

#5 Wat ga je als eerste doen als de maatregelen versoepelen? Op welke versoepeling hoop je het eerste?

“Ik hoop natuurlijk dat er snel versoepelingen komen die de economie weer in een opwaartse spiraal helpen. Want, ik ben bang voor de economische gevolgen van deze crisis.”

“Waar ik persoonlijk naar uitkijk, is dat ik mensen met wie ik een goede klik heb weer een hand kan geven. En ik zou graag op minder dan 1,5 meter met iemand willen kunnen praten. Als je dichter bij elkaar staat, voelt dat toch meer verbonden. Ook zou ik echt heel graag mijn ouders weer willen kunnen knuffelen.”

“Ondanks alles zijn we in deze tijd ook heel erg verbonden met elkaar. Om juist dat niet te vergeten hebben we een levend e-book gemaakt: The story of us. In dat boek staan allerlei interviews over hoe mensen deze tijd ervaren. We leggen zo deze bijzondere periode vast en om later de verbinding van toen, of nu, nog steeds te voelen.”